Hayta

Bir Gençlik Patlaması..
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlÜye ListesiKullanıcı GruplarıGiriş yap

Paylaş | 
 

 20 Garip Soru Cevaplarıda Var !

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
uAholigans
Moderator
Moderator
avatar

Mesaj Sayısı : 1000
Yaş : 28
Location : Söz Konusu GALATASARAY ise Gerisi Teferr[uA]ttır!!!
Kayıt tarihi : 11/10/07

MesajKonu: 20 Garip Soru Cevaplarıda Var !   Perş. Ekim 11, 2007 5:31 pm

20 garip soru Cevaplarıda var

--------------------------------------------------------------------------------

1) Sineklerin yerçekimine karşı yüzeylerde asılı kalabilmelerini sağlayan nedir?

a) Ayaklarındaki küçük tüycükler
b) Vücutlarının hafif olması
c) Kanat genişlikleri
d) Ayaklarının büyük olması

2) Hangisi camın ham maddesidir?

a) Kum b) Plastik
c) Kauçuk d) Çinko

3) Vücudunda binlerce karıncayı öldürecek güçte zehirle yaşayabilen canlı hangisidir?

a) Termit b) Sirke sineği
c) Çekirge d) Yusufçuk

4) Sineklerin gözlerindeki mükemmel yaratılış aşağıdakilerden hangisine benzetilebilir?

a) Su balonu b) Dama tahtası
c) Bal peteği d) Kristal

5) Kirpi balığı, savunmasını oluşturan zehri vücudunun neresinde üretir?

a) Bağırsağında b) Midesinde
c) Ağzında d) Kanında

6) Hangisi düşmanlarından korunmak için tiz çığlıklar atar?

a) Yarasa b) Yunus
c) Istakoz d) Ceylan

7) Daldaki meyveye ulaştığında bunu kendisi yemeden uzaktaki hemcinslerine ulaştıran canlı hangisidir?

a) Fare kuşu b) İpek böceği
c) Sivrisinek d) Serçe

8. Koşarken vücut ısısı 40°C ye yaklaştığı halde beyninin ısısı özel bir sistemle 30°C tutulan canlı hangisidir?

a) Ceylan b) Çita
c) At d) Tazı

9) Güneş Sistemimizde bilinen kaç gök cismi vardır?

a) 9 b) 15
c) 47 d) 63

10) Hangisi yaratılışın kusursuzlu-ğunu matematiksel olarak da gözler önüne seren altın orana örnektir?

a) Salyangoz kabuğu
b) Virüs
c) Samanyolu Galaksisi
d) Hepsi

11) Çöl havasından topladığı su zerreciklerini içerek yaşayan canlı hangisidir?

a) Stenocara Böceği b) Çöl Çekirgesi
c) Su Örümceği d) Kara Kurbağası

12) Sağlıklı bir insanın ağzında kaç çeşit bakteri bulunur?

a) 0 b) 1
c) 40 d) 80

13) Etrafımızdaki her şeyin yüzeyini kaplayan fakat buna rağmen ancak mikroskopla görebileceğimiz böcek türü hangisidir?

a) Mayt b) Karınca
c) Bakteri d) Virüs

14) Flamingoların renklerinin farklı kırmızı tonlarda olmasının sebebi nedir?

a) Beslendikleri algler
b) Havanın ısısı
c) Tehlikeden etkilenmeleri
d) Avlarının dikkatini çekmek

15) Boyu 2 santimi geçmeyen ağaç kurbağaları seslerini ne kadar uzaklığa duyurabilirler?

a) 1 metre b) 10 metre
c) 15 metre d) 50 metre

16) Hangisi hem kanımızda dolaşan hem de Dünya’nın çekirdeğini oluşturan metaldir?

a) Bakır b) Çelik
c) Demir d) Civa

17) İnsan vücudundaki bilgi içeren maddenin adı nedir?

a) DNA b) Protein
c) Şeker d) Yağ

18. Yeryüzünde kaç çeşit mantar bulunmaktadır?

a) 10 bin b) 100 bin
c) 1 milyon d) 1,5 milyon

19. Derisinde 11 farklı kimyasaldan oluşan bir antibiyotik bulunan canlı hangisidir?

a) Zürafa b) Balina
c) Tilki d) Tavşan

20) Patlamamış mayınların bulunmasında hangi canlının koku duyusundan faydalanılmaktadır?

a) Köpek
b) Arı
c) Yunus
d) Köstebek


Cevap: 1.a, 2.a, 3.a, 4.c, 5.a, 6.c, 7.a, 8.a, 9.d, 10.d, 11.a, 12.d, 13.a, 14.a , 15.d, 16.c, 17.a, 18.d , 19.a, 20.a
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.ultraslan.com/
şişman rambo
Er
Er
avatar

Mesaj Sayısı : 31
Kayıt tarihi : 11/10/07

MesajKonu: Geri: 20 Garip Soru Cevaplarıda Var !   Cuma Ekim 12, 2007 6:45 pm

bu ne olum bi aşşagı bi yukarı cvp lara bakmak için sıkıldım 4 ten sontrasını okumadım güsel ama ................
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
lebron_yasin90
Moderator
Moderator
avatar

Mesaj Sayısı : 141
Kayıt tarihi : 10/10/07

MesajKonu: Geri: 20 Garip Soru Cevaplarıda Var !   C.tesi Ekim 13, 2007 10:33 am

baba bu ne yaa hayvan bilimci miyiz biz Very Happy:D:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
uAholigans
Moderator
Moderator
avatar

Mesaj Sayısı : 1000
Yaş : 28
Location : Söz Konusu GALATASARAY ise Gerisi Teferr[uA]ttır!!!
Kayıt tarihi : 11/10/07

MesajKonu: Geri: 20 Garip Soru Cevaplarıda Var !   C.tesi Ekim 13, 2007 7:15 pm

olsun ama güsel hayvan bilimciside oluruz.!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.ultraslan.com/
 
20 Garip Soru Cevaplarıda Var !
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hayta :: Muhabbet :: Zeka Oyunları & Bilmeceler-
Buraya geçin: